top of page

TUINKALENDER

Weet wanneer je wat moet doen!

Bekijk de maandkalender voor tips op het gebied van snoeien, moestuin, de border, vijver, balkon en terras.

ALLE BUITENKLUSSEN OP EEN RIJ
IMG_1636.jpg

Aanplanten

Breng in de winter kleur aan in je tuin. Deze maand is perfect om bomen, heesters en hagen in te planten. Let wel op dat je niet plant als het te hard vriest.

 

Verticuteren, bezaaien en bemesten gazon

Van de zomer weer heerlijk met je blote voeten over het gras lopen? Dan is dit het moment om met je gazon aan de slag te gaan. Trek met een verticuteerhark mos, afgestorven gras en maairesten uit het gras. En prik met een grasprikker in het gazon. Zo kan het gras weer ademen. Bemest je gazon vanaf nu weer één keer per maand (tot in de herfst). En zaai kale plekken weer in met graszaad. Als de temperatuur boven de vijf graden is zal het ontkiemen. (Verticuteren wordt vaak/meestal met een machine gedaan, laat Berry je daarmee helpen!)

 

Kalk strooien gazon

Het is nu nog steeds de tijd om je gazon met kalk te bestrooien. Zo voorkom je mos in je gazon. Laat Berry je adviseren!

 

Verwijderen afgestorven resten vaste planten:

Bevroren delen van vaste planten snoei je weg, maak de plantdelen klein en laat ook wat liggen, zo heb je direct wat extra voedingsstoffen voor de bodem. Verder kunnen we de bodem verrijken met siertuincompost voor een bevordering van het bodemleven

 

Bemesten borders

Start weer met bemesten van de planten. Laat Berry je adviseren!

GeregeldGroen is een onderdeel van

Intratuin Barneveld

MAART
berrybemesten.jpg
bottom of page