top of page

 DE TUIN LENTEKLAAR

Een goede start met het gazon levert je het hele jaar plezier op. Waar je grasmat aan toe is, wordt bepaald door de staat waarin het gras verkeert.  

 

Het 5-stappenplan helpt je aan een mooi en groen gazon:

1 VERTICUTEREN
Graswortels willen ademen en groeien, en daarvoor hebben ze frisse lucht nodig. Door je gazon te verticuteren, kan het weer ademen en komt het (regen)water weer bij de wortels. 

 

2 INZAAIEN

Nu je mos uit het gazon hebt verwijderd ontstaan er mogelijk kale plekken. Met wat nieuw graszaad is het met een paar weken weer een prachtige volle mat. 

 

3 KALKEN

Voor een mooie groene grasmat is de juiste bodem essentieel. De grond onder de grasmat mag niet te zuur zijn, omdat het gras dan geen voedingsstoffen kan opnemen. Strooi daarom in het voorjaar kalk over het gazon. 

 

4 BEMESTEN

Ook organisch mesten doe je in het vroege voorjaar; de eerste keer strooien in maart/april. De temperatuur gaat dan omhoog wat maakt dat het gras weer omhoog wil komen. Bij organische mest komen voedingsstoffen langzaam vrij, en dat is precies de bedoeling. Het tweede voedingsmoment is in juni/juli, en helpt het gazon de zomer door.

5 MAAIEN

Voor een mooi dicht gazon moet je regelmatig maaien. In combinatie met het sproeien en bemesten van je gazon, werkt maaien ook goed tegen de vorming van onkruid tussen het gras. Van mei tot oktober kun je prima wekelijks grasmaaien. Wel het liefst als het goed droog is, zodat afgesneden snippers niet als hoopjes op je gazon blijven liggen.

GROENER GRAS
DSC06524.jpg
IMG_9477.jpg
bottom of page